articles.jpg

Mafetya sitesi yenilendi. Sitedeki yenilikler, Mafetya'nın internet sitesinde şöyle ifade ediliyor.

Kısa adı MAFETYA olan Matematik Fen ve Teknoloji yarışmasının sitesi olan www.mafetya.org u ulusal bilim olimpiyatlarına hazırlık sitesi olmasını planlıyoruz. Bunun ilk adımı olarak da haftanın sorusu, soru arşivi, olimpiyatlar hakkında, online deneme, projeler hakkında gibi butonlar koyduk. Amacımız olimpiyatlara meraklı, bu alanda kabiliyetli ve çalışmak isteyen siz değerli gençlere rehberlik yapmak ve yardımcı olmak.

Haftanın sorusu bölümünde amacımız, sizden gelen çözümler doğrultusunda o haftanın en güzel çözüm yapanına kura ile belirlenen kişiye yazarlarından imzalı olimpiyat kitaplar göndermektir.

Online denemeler bölümünde Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları için aylık denemeler yaparak kendinizi deneme imkânı sağlamak. Ayrıca bu denemeleri sistem otomatik değerlendirerek üyeler arasındaki yerinizi sadece kendi bölümünüzde görebileceksiniz.

İletişim bölümünde ise Meraklısına Matematik serisinin yazarlarından Ömer GÜRLÜ’ye olimpiyatlar hakkında sorular sorabilir ve ayrıca diğer branşlar içinde iletişim kurabilirsiniz.