524048 4007659946614 1188000325 n53. Uluslararası Matematik Olimpiyatı, 6-16 Temmuz 2012 tarihleri arasında Arjantin'in Mar del Plata şehrinde yapıldı. Organizasyonda ülkemizden, liderliğini Azer Kerimov ve lider yardımcılığını da Şahin Emrah hocalarımzın yaptığı 6 kişilik milli takımımız (Mehmet Efe Akengin, Yunus Emre Demirci, Ufuk Kanat, Mehmet

Sönmez, Berfin Şimşek ve Mehmet Akif Yıldız) ile birlikte Observer (gözlemci) olarak TUBİTAK'da uzman yardımcısı olan Demet Yavuz ve eski olimpiyatçılardan kamplarda ders veren Selim Bahadır da yer aldı. 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde yapılan dört buçuk saatlik iki oturum şeklinde yapılan sınavda 100 ülkeden 542 öğrenci ter döktü.

            Türkiye, toplam 128 puanla ülke sıralamasında dünyada 12. ve Avrupa'da 3. olurken, toplamda 1 altın (Mehmet Sönmez), 3 gümüş (Ufuk Kanat, Yunus Emre Demirci, Mehmet Efe Akengin) ve 2 bronz madalya (Mehmet Akif Yıldız, Berfin Şimşek) kazandı. Bunun yanısıra her soru için ayrı ayrı yapılan puan değerlendirmesinde ise 4. sorudan tam puan alan tek ülke olarak dünya birincisi oldu. (http://www.imo-official.org/year_country_r.aspx?year=2012) Ülke sıralamasında ise tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Güney Kore dünya birincisi olurken, onu Çin, Amerika ve Rusya takip etti. Böylece 4 yıldır dünya birinciliğini kaptırmayan Çin, bu sene 5 altın 1 bronz madalya ile ikinci sıraya düştü.

            Ülkemizi Arjantin'in zorlu hava koşullarında, yazın ortasında soğuk bir memlekete giderek temsil eden arkadaşlarımızı başarılarından ötürü kutluyor, öğrencilerin yetiştirilmesinde büyük emeği geçen hocalarımıza ve ülkemizde olimpiyatların düzenlenmesini maddi olarak destekleyen TUBİTAK ve olimpiyat ekibine gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyoruz.

                   

            

alt

 

alt