24 Kasım'da gerçekleşecek olan İkinci Aşama Sınavı'na 4 hafta kadar bir süre kaldı. Sınava hazırlanan arkadaşlarımız için, bu sürede neler yapılabileceğine dair bazı önemli noktaları topladık:

29 Ekim - 11 Kasım:

- Hala Sonlu Matematik çalışmaya başlamadıysanız, bu artık son şansınız. Öğrencilerin korkulu rüyası olan sonlu matematik ile kesinlikle yüzleşmeniz gerekiyor. Rusya Ulusallar (www.mathlinks.ro)'dan, Eski Kamp Notları'ndan (sitemizde yer alıyor) sorulara bakabilirsiniz. 

- Çok soru çözmeniz gerektiği telaşına kapılarak sorularla yarım saat uğraşarak geçmeyin. Her soruya en azından 1 saat ayırın; çözümü olmayan sorularla uğraşmayın; her sorudan bir fikir ve çözüm yolu öğrenmeye çalışın.

- Lise kategorisi için, BURADA yer alan "Contests Around the World 2000 - 2001 Seçme Sorular" adlı dokümanda 2-5-3 seviyesinde farklı konulardan çok sayıda seçme ve son derece kaliteli soru var; eğer çözecek kaliteli soru arıyorsanız kesinlikle göz atın. (Not: Kaynakta gösterilen sorular Mathematical Olympiads Around the World 2000-2001 kitabından alınmıştır, kitabın pdf'ini internette bulabilirsiniz)

- İlköğretim sınavına hazırlanan arkadaşlarımız, Eski Kamp Notları'ndan faydalanabilir, Romania JBMO TST'lere bakabilir ve tabii ki eski Junior Balkan sorularına bakabilirler.  

 

Sondan Haftadan Önceki Hafta:

- Eski aralık sınavlarını deneme olarak olun. Lise kategorisinde 2007 yılı ve sonrası sınavlar daha ölçücü (öncesini deneme olarak olmanıza gerek yok); ilköğretimde 2010 ve 2011 yetersiz gelirse www.mathlinks.ro daki Romania JBMOTST lerden veya Junior Balkan sınavlarından karma denemeler olabilirsiniz. 

- Son hafta başlanabilecek olan tekrara bu haftadan başlayabilirsiniz. 

 

Son Hafta:

- Sınava yaklaşık 4-5 gün kala, "sınava az kaldı, şu soruya göz atmalıyım; bunlara da bakmalıyım" şeklinde aceleci bir tavır izlemek yerine, sakinleşin!

- Sınavda bildiklerinizi göstermeniz gerekiyor, her ne kadar rakipleriniz de olsa kendinizle yarışıyorsunuz. Dolayısıyla kendi performansınızı ve bilginizi kağıda dökebilmeniz çok önemli. Bu yüzden, son günlerde o güne kadar yaptıklarınızın genel bir tekrarını yapmak ve soruların size nasıl çözüm mantıkları kazandırdığını tekrar etmek daha faydalı olur.

- Kendinizi sınav psikolojisine hazırlayın. Deneme olabilir, kötü yaptığınız durumda hayatın sona ermeyeceğini düşünebilirsiniz. 

 

Sınav Anı ve Sınav Sonrası:

- Başkalarının ne kadar ve nasıl yaptığını, sınavın ikinci günü geçene kadar kesinlikle umursamayın. Özellikle iki gün arasında insanların söyledikleri çok tutarlı olmuyor ve kötü yaptığınız düşüncesine kapılabiliyor, moralimizi kaybedebiliyoruz.